Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2
Helags 2

Helags 2

HI-018411
Laatste items in voorraad
€ 1.265,00
Incl. BTW

De nieuwe Helags-modellen, ruim, licht en comfortabel, zijn uitstekende keuzes voor diegenen die op zoek zijn naar comfort en een laag gewicht voor hun avonturen tijdens de sneeuwvrije periode van het jaar.

Kleur
 • Green

De configuratie met twee vestibules resulteert in een binnentent met verticale uiteinden, bijna verticale zijwanden en volledige zithoogte door de hele tent. Gebogen patronen aan de onderkant van de buitenste tentwanden zorgen voor volledige ventilatie zonder afbreuk te doen aan de bescherming tegen regen, en de binnententdeuren van volledig gaas zorgen voor een indrukwekkende luchtstroom. Voor nog meer ventilatie (en voor een geweldig uitzicht) kunnen beide vestibuledeuren volledig worden weggerold. Gemodelleerd naar het Red Label Kaitum, is de Helags een uitstekende "allrounder". Hij blinkt uit in mobiele reizen, waarbij je je tent vaak opzet en weer afbreekt, en hij voelt zich net zo thuis bij allerlei avonturen. Backpackers, peddelaars en fietstourers zullen allemaal dol zijn op zijn lichtgewicht ruimte, en aangezien de Helags 3 slechts 200 g (7 oz) meer weegt dan de Helags 2, is een grotere maat een gemakkelijke keuze voor diegenen die nog meer comfort willen.

 

"Helags" is een berg in het noordwesten van Härjedalen, Zweden, dicht bij de grens van Jämtland en Noorwegen.

 

 • Gewicht: 2.400 gram

 • Aantal personen: 2

 • Materiaal buitentent: Kerlon 1.000 20 D High Tenacity
  Ripstop Nylon 66

 • Waterkolom buitentent: 5.000 mm

 • Grondzeil: 50 Denier Nylon Double-coated polyurethane

Waterkolom grondzeil: 12.000 mm 

 

 • Kerlon 1000 buitententstof en 9 mm stokken zorgen voor een uiterst lichtgewicht tent die toch behoorlijk sterk is.

 • Ontwerp voor 3 seizoenen: ventilatie is ingebouwd in de constructie en de mesh-gebieden van de binnentent hebben geen achterweefselpanelen.

 • Tunnelconstructie biedt een maximale verhouding tussen ruimte en gewicht en is de ideale keuze voor mobiele ritten.

 • Een goede hoeveelheid ruimte voor twee inzittenden en hun uitrusting.\

 • Gekoppelde maar scheidbare binnen- en buitentent voor gelijktijdig opzetten.

 • Tunnelontwerp vereist slechts vier haringen voor het opzetten, en het eenvoudige, enkelvoudige, doorlopende huls- en paalspannerstangsysteem is snel op te zetten en opmerkelijk stabiel.

 • Dubbele ingangen en vestibules zorgen ervoor dat één deur altijd uit de wind kan worden geplaatst en bieden flexibele in-/uitgangs- en opbergmogelijkheden.

 • Een optionele footprint dekt alleen het binnententgebied en niet de vestibule. Het sluit direct aan op de tent en kan tijdens het opzetten blijven zitten.

 • De binnentent kan worden vervangen door een Mesh Binnentent (apart verkrijgbaar; zie accessoires).

 • De buiten- en binnentent zijn apart te gebruiken. Voor het alleen opzetten van de binnentent zijn optionele stokkenhouders nodig (zie accessoires).

 

De Yellow Label tenten van Hilleberg

 

Hoewel Hilleberg oorspronkelijk hun reputatie hebben opgebouwd met tenten voor alle seizoenen, hebben ze altijd geweten dat er veel gebruikers waren die een lichtere tent wilden en geen kracht en comfort voor alle seizoenen nodig hadden. Ze hebben zich nooit geabonneerd op het traditionele concept van '3-seizoenententen', wat altijd leek te worden gelijkgesteld aan 'zomertenten'. Het probleem is deels dat die drie seizoenen – lente, zomer en herfst – heel anders zijn in bijvoorbeeld Noord-Zweden dan in Australië.

 

In 2010 begon Hilleberg met het project dat de Yellow Label-tenten zouden worden, die ze in 2012 introduceerden. In plaats van de typische "3-seizoenententen" te maken, wilden Hilleberg echter lichtere tenten bouwen die goed zouden werken in meer beschermde terrein, maar in alle weersomstandigheden tijdens de warmere, sneeuwvrije maanden van het jaar, ongeacht de geografische locatie.

 

Met het doel om het lichte gewicht te maximaliseren zonder al te veel kracht op te offeren, hebben we geëxperimenteerd met een verscheidenheid aan oplossingen. In eerste instantie heeft Hilleberg de stokken op de binnentent gezet, maar nog steeds met een gekoppelde buitentent. Nadat een aantal van dergelijke testtenten letterlijk plat waren geslagen tijdens windtesten, hebben we ons beproefde systeem van gekoppelde maar scheidbare binnen- en buitententen overgenomen, met de stokken aan de buitenkant. Deze oplossing presteerde zo veel beter, dat zee wisten dat dit de ideale keuze was voor deze tenten.

 

Tijdens dit proces ontdekten Hilleberg ook dat de gewichtsbesparing door het gebruik van stokken met een diameter van minder dan 9 mm – hetzelfde type stokken als in de Red Label, all-season tenten – gering was, terwijl het verlies aan sterkte aanzienlijk was. Dus, nogmaals, Hilleberg bleef bij de beproefde oplossing - 9 mm DAC NSL-stokken.

 

Hilleberg heeft wel lichtere stoffen gebruikt, zowel in de binnen- als in de buitententen. Voor de buitentent is Kerlon 1000 ontwikkeld. Een tent heeft bij warmer weer en sneeuwvrij gebruik niet dezelfde spanning op een tent als bij echt gebruik in alle seizoenen, maar er moest toch voldoende sterkte behouden voor zware regenval en winderige omstandigheden. Kerlon 1000 heeft een aanzienlijke scheursterkte van 8 kg/17.6 lb.

 

Een andere manier waarop Hilleberg gewicht heeft bespaard zonder afbreuk te doen aan de sterkte, was door de ventilatie direct in de constructie te integreren. In plaats van ventilatieopeningen toe te voegen, die voor extra gewicht zouden zorgen, is er volledige ventilatie ingebouwd, hetzij door een ruimte tussen de buitentent en de grond in de modellen Anaris, Anjan, Anjan GT, Helags, Niak en Rogen, of door beschermd gaas op te nemen panelen in de buitentent, zoals gevonden in de Enan.

 

Het resultaat is een groep tenten die ideaal is voor gebruikers die in de sneeuwvrije maanden van het jaar onder de boomgrens en op meer beschermd terrein uitgaan, en die een laag gewicht eisen, maar niet ten koste van windvastheid en waterdichtheid.

Gewicht
2.400 gr
Aantal personen
2
Hoogte binnentent
100 cm
Lengte binnentent
220 cm
Breedte binnentent
120 cm
Materiaal buitentent
Kerlon 1000
Materiaal binnentent
10 Denier Ripstop Nylon
Materiaal grondzeil
50 D ripstop nylon
Materiaal stokken
9 mm DAC NSL poles
Waterkolom buitentent
5.000 mm
Waterkolom grondzeil
12.000 mm
Hilleberg
2 Items
Nieuw
787421359473
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking