OVER CARL DENIG

Carl Denig werd in 1892 geboren in Rotterdam. Zijn familie kwam van origine uit Rheinland-Pfalz.

In 1910 ging Carl Denig naar London voor een 2-jarige opleiding tot kleermaker. Om de succesvolle afronding van zijn opleiding af te sluiten ging hij in 1912 met 2 vrienden naar Isle of Wight om te kamperen in een zelf gemaakte tent. Ze werden prompt opgepakt als spionnen omdat ze per abuis op een militair oefenterrein de nacht hadden doorgebracht.

Er volgde een heuse rechtzaak, maar het drietal werd weldra vrijgelaten. Ondertussen had de nederlandse pers het verhaal opgepikt en bij terugkomst in de haven van Rotterdam was er grote belangstelling voor zijn kampeer avontuur. Dit bracht Carl Denig op het idee om tenten in productie te gaan maken en zo geschiedde.

De eerste Denig tenten verlieten het atelier op het Rokin te Amsterdam. Uiteindelijk kwam er ook kleding in de collectie en vanaf 1924 had Denig een van de eerste "shop in shops" voor de Scouting Nederland!

In de dertiger jaren is de firma verhuisd naar de huidige locatie op de Weteringschans.  In Den Haag op de Laan van Meerdervoort werd een 2e winkel geopend.
Tijdens de WOII bleef de winkel geopend, weliswaar met een beperkt assortiment. Naar zeggen van dochter Carla Denig had haar vader weinig op met de bezetter en heeft zelfs enige dagen gevangen gezeten na zijn weigering een Duitse officier enkele overhemden zonder bon te leveren.


Carl Denig zou niets anders gewild hebben!

In 2012 bestond Carl Denig alweer 100 jaar! De filosofie blijft onveranderd: top kwaliteit in buitensport artikelen tezamen met advies van hoog niveau.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking