Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2
Hilleberg Anjan 2

Hilleberg Anjan 2

Hill-16011
Laatste items in voorraad
€ 875,00
Inclusief belasting

De Anjan 2 is de ideale tweepersoonstent voor mobiele reizen in warmere omstandigheden waar een laag gewicht de hoogste prioriteit heeft.

Kleur
 • Red
 • Green
 • Sand

2 personen, yellow label.

 

Green: leverbaar

Red: uitverkocht bij Hilleberg. Leverbaar vanaf week 41.

Sand: uitverkocht bij Hilleberg. Leverbaar vanaf week 29.

 

De enkele ingang en vestibule houden het gewicht laag terwijl ze toch volledige toegang en voldoende opslagruimte bieden.

 

De Anjan en Anjan GT-modellen zijn speciaal gemaakt als zeer lichte tenten voor gebruik in sneeuwvrije omstandigheden en zijn vooral goed voor mobiele avonturen.

 

De Anjan tenten hebben allemaal bovenleidingpatronen op de buitenste tentwanden om een ​​constante ventilatie te garanderen terwijl ze toch uitstekende bescherming bieden tegen de regen, en hun enkel openende paalmouwen bieden een snelle pitching. De binnententen hebben een volledig gaasdeur en een grote gaasopening in de achterwand voor een continue luchtstroom. Voor zeer warme omstandigheden kan je de achterwand van de buitentent volledig oprollen en kunt u de Anjan's vestibule volledig wegrollen.

 

Zowel de Anjan- als de Anjan GT-modellen zijn perfect voor 3-seizoenen backpacken en zomerfietstochten. Ze zijn ook ideaal voor comfortzoekers bij warm weer die het gewicht zeer laag willen houden: de Anjan 2 maakt een luxe solotent en de Anjan 3 is lichtgewicht luxe voor twee. Zelfs de Anjan 2 GT en Anjan 3 zijn verrassend lichte - maar enorme - solo-overdekte opties voor degenen die ruimte in het hoogste aanzien houden!

 

"Anjan" is een meer in het noorden van Zweden.

 

Minimaal gewicht: 1,5 kg

Verpakt gewicht: 1,8 kg

Buitentent stof: Kerlon 1000

Stokken (9 mm): 1 x 305, 1 x 260 cm

Haringen: 12 Y-Peg UL

 

"Minimumgewicht" verwijst alleen naar de buiten- en binnententen en de stokken. "Verpakt gewicht" omvat alle items die bij de tent worden geleverd.

 

 • Kerlon 1000 buitententstof en 9 mm stokken zorgen voor een uiterst lichtgewicht tent die nog steeds vrij sterk is.

 • Ontwerp in 3 seizoenen: ventilatie is ingebouwd in de constructie en de mesh-delen van de binnentent hebben geen panelen van rugstof.

 • Tunnelconstructie biedt maximale ruimte / gewichtsverhouding en is de ideale keuze voor mobiele reizen.

 • Veel ruimte voor twee inzittenden en hun spullen.

 • Geschakelde maar gescheiden binnen- en buitentent voor gelijktijdig opzetten.

 • Voor het ontwerp van de tunnel zijn slechts vier haringen nodig voor het opzetten, en het eenvoudige, enkelvoudig te openen, doorlopende koker- en poolspannersysteem is snel op te zetten en opmerkelijk stabiel.

 • Een enkele ingang en vestibule bieden gemakkelijke toegang en veel opbergruimte, en houden het gewicht zeer laag.

 • Een optionele footprint beslaat alleen het binnententgebied en niet de vestibule. Het sluit direct aan op de tent en kan tijdens het opzetten vast blijven zitten.

 • De binnentent kan worden vervangen door een Mesh binnentent (apart verkrijgbaar; zie accessoires).

 • De buiten- en binnententen zijn afzonderlijk te gebruiken. Alleen de binnentent opzetten vereist optionele paalhouders (zie accessoires).

 

 

 

Hoewel Hilleberg hun reputatie aanvankelijk hadden opgebouwd op tenten voor alle seizoenen, hebben ze altijd geweten dat er veel gebruikers waren die een tent met een lichter gewicht wilden, die geen kracht en comfort in alle seizoenen nodig hadden. Maar ze hebben zich nooit aangesloten bij het traditionele concept van '3-seizoenstenten', dat altijd leek op 'zomertenten'. Het probleem is gedeeltelijk dat die drie seizoenen - lente, zomer en herfst - in bijvoorbeeld Noord-Zweden heel anders zijn dan in Australië.

 

 

Hilleberg's Yellow Label tenten

 

In 2010 is Hilleberg begonnen met het project dat de Yellow Label-tenten zouden worden, die ze in 2012 introduceerden. In plaats van de typische "3-seizoens-tenten" te creëren, wilden Hilleberg lichtere tenten bouwen die goed zouden werken in meer beschermde terrein, maar bij alle weersomstandigheden tijdens de warmere, sneeuwvrije maanden van het jaar, ongeacht de geografische locatie.

 

Met het doel om het lichtgewicht te maximaliseren zonder te veel kracht op te offeren, is geëxperimenteerd met een verscheidenheid aan oplossingen. Aanvankelijk zet Hilleberg de stokken op de binnentent, maar nog steeds met een gekoppelde buitentent. Nadat een aantal van dergelijke testtenten tijdens de windtests letterlijk plat waren gemaakt, hebben ze het beproefde systeem van gekoppelde maar scheidbare binnen- en buitententen overgenomen, met de stokken aan de buitenkant. Deze oplossing presteerde zoveel beter dat Hilleberg wist dat het de ideale keuze was voor deze tenten.

 

Tijdens dit proces ontdekten Hilleberg ook dat de gewichtsbesparing door het gebruik van stokken met een diameter van minder dan 9 mm - hetzelfde type stokken als in de Red Label-tenten voor alle seizoenen - gering was, terwijl het verlies aan sterkte aanzienlijk was. Dus nogmaals, we bleven bij de bewezen oplossing - 9 mm DAC NSL-stokken.

 

Hilleberg heeft lichtere stoffen gebruikt, zowel in de binnentent als in de buitentent. Voor de buitentent is Kerlon 1000 ontwikkeld. Hilleberg wist dat warmer weer, sneeuwvrij gebruik niet dezelfde druk op een tent legt als bij echt gebruik in alle seizoenen, maar ze moesten toch voldoende kracht behouden voor zware regenbuien en winderige omstandigheden. Kerlon 1000 heeft een aanzienlijke scheursterkte van 8 kg.

 

Een andere manier om gewicht te besparen zonder afbreuk te doen aan de sterkte, was door de ventilatie rechtstreeks in de constructie te integreren. In plaats van ventilatieopeningen toe te voegen, wat extra gewicht zou hebben toegevoegd, bouwden Hilleberg fulltime ventilatie, hetzij door een ruimte tussen de buitentent en de grond in de Anjan, Anjan GT, Rogen en Niak-modellen, of door het opnemen van beschermde mesh-panelen in de buitenste tent, zoals in de Enan.

 

Het resultaat is een groep tenten die ideaal zijn voor gebruikers die onder de boomgrens en op meer beschermd terrein in de sneeuwvrije maanden van het jaar naar buiten gaan en die een laag gewicht eisen, maar niet ten koste gaan van kracht genoeg voor de omstandigheden ze kunnen tegenkomen.

Kleur
Green,Red,Sand
Modeljaar / Seizoen
Z12
Hilleberg
1 Item
787421358162
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken functionele en analytische cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.