Hilleberg Nallo 3
Hilleberg Nallo 3
Hilleberg Nallo 3
Hilleberg Nallo 3
Hilleberg Nallo 3
Hilleberg Nallo 3
Hilleberg Nallo 3
Hilleberg Nallo 3

Hilleberg Nallo 3

013611
€ 1.150,00
Incl. BTW

De Nallo 3 is een ideale all-round, all-season, uitzonderlijk lichte driepersoonstent.

Kleur
 • Green

Minimumgewicht: 2,2 kg

Verpakt gewicht: 2,6 kg

Buitentent: Kerlon 1200 (30 D High Tenacity
Ripstop Nylon 66)

Waterkolom buitentent: 5.000 mm

Gewicht doek buitentent: 40 gr/m²

Binnentent: 30D ripstop nylon

Grondzeil: 70D nylon. Triple coated polutheryane

Waterkolom grondzeil: 15.000 mm

DAC Featherlite NSL poles (9 mm): 1 x 328, 1 x 285 cm

Pinnen 16 V-pegs, aluminium.

 

De Nallo-modellen staan bekend om hun lichte gewicht. Het is hun opmerkelijke sterkte die van deze tenten de eerste keus maakt voor iedereen die de lichtste tenten nodig heeft die nog steeds all-season, all weather-functionaliteit biedt. Bijvoorbeeld wandelaars, wildernisfotografen, klimmers, jagers en andere avonturiers die meer willen halen uit het dragen van minder. De Nallo is er in driematen. Nallo 2,3, en 4.

 

 • Kerlon 1200 buitentent stof en 9 mm palen zorgen voor een zeer lichtgewicht maar uiterst stabiele tent.

 • Constructie voor alle seizoenen: buitententwanden strekken zich uit naar de grond en maasvlakken worden ondersteund met verstelbare stoffen panelen.

 • Tunnelconstructie biedt maximale ruimte / gewicht-verhouding en is de ideale keuze voor mobiele ritten.

 • Een goede hoeveelheid ruimte voor twee personen en hun spullen.

 • Gekoppelde maar losse binnen- en buitentent om gelijktijdig op te zetten.

 • Tunnel ontwerp vereist slechts vier pennen voor het opzetten.

 • Eenvoudige, enkele opening Continous huls en pole spansysteem om snel op te zetten en voor stabiliteit.

 • De enkele ingang en vestibule bieden gemakkelijke toegang en veel opbergruimte, maar houden het gewicht laag.

 • Het onderste deel van de buitenmuur kan worden opgerold voor meer ventilatie.

 • Een optionele footprint bestrijkt het hele gebied van de buitentent, inclusief de vestibule

 • De footprint is verbonden met de tent en kan tijdens het opzetten worden vastgemaakt.

 • De binnentent kan worden vervangen door een Mesh Binnentent (apart verkrijgbaar, zie accessoires).

 • De buitenste en binnenste tenten kunnen afzonderlijk worden gebruikt. Voor het plaatsen van de losse binnentent zijn optionele paalhouders nodig (zie accessoires).

 

Het ontstaan van de Nallo tenten:

Halverwege de jaren tachtig ging Bo Hilleberg op zoek naar een tweestoks, dubbelwandige twee persoonstent die ruim was en een laag gewicht had. Hij merkte dat hij niet het gewicht kon krijgen dat hij wilde met een ontwerp dat hij leuk vond. Maar tijdens het proces besefte hij dat hij een heel lichte, all-season tweepersoonstent kon maken, met dezelfde hoeveelheid ruimte als de zeer populaire Hilleberg Nammatj, die een paar jaar eerder was geïntroduceerd.

 

"Er was toen een vraag naar een lichtere tweepersoonstent," herinnert Bo zich, "vooral door die gebruikers die de kracht van de Nammatj niet nodig hadden." En zo werd de Nallo geboren (samen met de kiem van de dat zou de Akto later wat later maken). Geïntroduceerd in 1987, gebruikten de Nallo polen met dezelfde diameter en hetzelfde Kerlon 1500 buitententweefsel (met zijn opmerkelijke scheurweerstand van 15 kg, net als de Nammatj op dat moment. Het had ook ongeveer dezelfde vorm, maar met een centrale ingang en een geïntegreerde ontluchtingskap in de enkele vestibule voor gewichtsbesparing. "De Nallo was een van onze grootste successen", herinnert Bo zich. "De tent won een aantal prijzen in zijn eerste jaar."

 

Tegen 1990 was de Nallo de "Nallo 2" geworden, omdat er ook een Nallo 3 werd toegevoegd. Beide werden enthousiast ontvangen en in 1995, toen de European Outdoor Award voor het eerst werd uitgereikt, werd de Nallo het beste algemene buitenproduct genoemd.

 

Ondanks al dit succes wist Bo dat hij het concept van Nallo kon verbeteren. In 2002 heeft hij alle Nallo-modellen volledig opnieuw ontworpen met een kortere achterstok en een langere voorkant, met behoud van de voorste vestibule. Nog belangrijker was dat Hilleberg een nieuwe, lichtere Kerlon 1000-stof hadden ontwikkeld, met een treksterkte van 10 kg, die speciaal was ontworpen voor de Nallo-tenten. Samen hebben het nieuwe ontwerp en de nieuwe stof zowel gewicht bespaard als meer zithoogte aan de voorkant gecreëerd.

 

In hetzelfde jaar introduceerden Hilleberg ook de 4-persoons Nallo 4 en 2-, 3- en 4-persoons GT-modellen, met de uitgebreide vestibule-constructie. Alle vernieuwde Nallo-modellen waren een groot succes en de GT-versies werden enorm populair.

 

Het herontwerp van Nallo was de eerste keer dat Hilleberg tenten lichter maakten door materialen en de Nallo-modellen waren de eerste tenten - inderdaad de sluitsteententen - in wat Hilleberg's Red Label-lijn zou worden. De verbeteringen hielden niet op. In 2003 heeft Hilleberg verbeterde Kerlon-weefsels geïntroduceerd: Kerlon 1800 (scheursterkte 18 kg ) verving Kerlon 1500 en Kerlon 1200 (scheursterkte 12 kg) verving de Kerlon 1000 van de tijd. In 2005 is er een extra, interieurventilatie aan alle Nallo-modellen toegevoegd en in 2006 zijn de verlengde vestibules van het Nallo GT-model opnieuw geconfigureerd met een regelbare ventilatie opening en twee ingangen. Er is een korte ritssluiting toegevoegd aan de achterwand van de buitentent op alle Nallo- en Nallo GT-modellen, die nog meer ontluchtingsmogelijkheden boden.

 

De Nallo- en Nallo GT-modellen zijn in 2019 nog steeds Hillebergs meest populaire tenten, en met reden: ze zijn sterk en ruim maar toch vrij licht en bieden een echte all-season-functie. Ze zijn over de hele wereld, in alle seizoenen, gebruikt door fietsers, bergbeklimmers, skiërs, wandelaars en backpackers. De Nallo- en Nallo GT-tenten werden ook de inspiratie voor de Anjan en Anjan GT-modellen, "stichtende leden" van Hillebergs drie seizoenen yelow label lijn.

 

Hilleberg's red Label tentenlijn:

De Red Label-modellen zijn echte all-season tenten, maar toch zijn ze nog steeds licht genoeg voor elke backpacktocht. Ze zijn geschikt voor bijna alle gebruikers en het is niet verwonderlijk dat ze onze populairste tenten zijn geworden.

 

"Red Label" -modellen werden eenvoudigweg "Kerlon 1200-tenten" genoemd. Volgens Bo Hilleberg: "we zullen dit niet kunnen doen, de Kerlon 1200 tenten waren in eerste voor ervaren backpackers die Out jaar 'door Waren "Deze tenten daarna werden onderscheiden -. de Red Label tenten zijn vandaag - door hun lichter gewicht, Kerlon 1200 buitenste tentdoek en 9 mm palen, in tegenstelling tot onze Black Label-modellen, die sterkere Kerlon 1800 in hun buitententen en steviger 10 mm-palen gebruiken.

 

Al snel ontdekten we echter dat deze lichte maar opmerkelijk sterke Red Label-tenten ideaal waren voor een vrij grote groep gebruikers. "Degenen die net het achterland beginnen te betreden, krijgen een betrouwbare tent en bieden grote veiligheid voor slecht weer in de zomer", zegt Bo. "Ervaren gebruikers vinden ze vaak een lichtere optie voor sommige van hun reizen. En ze zijn heel goed voor gezinnen die uit zijn in moeilijkere omstandigheden. "

 

Het eerste "rode label" was de Nallo, geïntroduceerd in 1987 als antwoord op degenen die een 2-persoonstent zochten als onze Black Label Nammatj, maar dan lichter. Dit heeft ons ertoe gebracht zowel nieuwe ontwerpen als een nieuwe stof te zoeken die nog meer gewicht zou besparen zonder onze strenge sterktewaarden in gevaar te brengen. Die eerste Nallo heeft een verzameling uitgebouwd - de Nallo 2, 3 en 4 en bijbehorende uitgebreide vestibule GT-modellen - die toen leidde tot het nieuwere ontwerp dat we vandaag gebruiken. Alle daaropvolgende Red Label tenten geëvolueerd van que sjabloon: lichtere stoffen, 9 mm palen, een vent hoog, en vaak doen met behulp van verschillende lengte stokken - allemaal om gewicht te besparen, zonder afbreuk te doen aan echte all-season kracht.

 

Omdat het concept Nammatj to Nallo zo goed werkte, deden we hetzelfde met Staika naar Allak en gingen toen een stap verder en creëerden alleen de versie, de Soulo. De Keron-collectie gaf aanleiding tot de Kaitum-modellen. De Saivo en Tarra waren de inspiratie voor de Jannu. Zowel Akto en Unna zijn echter "native" Red Label tenten in que ze zijn ontworpen om niet te worden Black Label tegenhangers, maar precies wat ze zijn: een uitstekende solo tenten voor degenen die gaan uit in alle seizoenen.

 

We weten dat que de kleinere Red Label tenten - Vooral de Jannu en Soulo - zijn enorm sterk, en que leidt een aantal zeer ervaren mensen om ze te gebruiken, behoorlijk succesvol, want de dingen die wij niet per se raden Red Label tenten. Eric Larsen nam een ​​Akto mee naar zijn poging om naar de zuidpool te fietsen. Lonnie Dupre gebruikt Soulo in de eerste winter solo beklimming van Denali. En Alexander Barber blijft de Soulo en Jannu gebruiken in zijn eenzame klimmetjes van de Himalaya 8000 m-pieken. We raden echter af om Red Label-tenten te gebruiken voor diegenen die aanhoudende reizen van meerdere maanden maken, zoals rond-de-wereld fiets-, motor- of trekking-tochten. Voor dit soort veeleisende avonturen raden we je aan een sterkere, duurzamere Black Label-tent te nemen.

 

Zo'n extreem gebruik terzijde, Red Label-tenten zijn ideaal voor diegenen die zichzelf in alle seizoenen en bij alle weersomstandigheden vinden en die een uitstekende balans willen van licht gewicht, sterkte en algeheel comfort. Ga voor meer informatie over het kiezen van de juiste tent voor u naar 'De juiste Hilleberg-tent kiezen'.

Gewicht
2.600 gr
Aantal personen
3
Hoogte binnentent
105/82 cm
Lengte binnentent
220 cm
Breedte binnentent
160/127 cm
Materiaal buitentent
30 D high tenacity nylon
Materiaal binnentent
30 D nylon
Materiaal grondzeil
70 D nylon
Materiaal stokken
DAC Featherlight
Waterkolom buitentent
5.000 mm
Waterkolom grondzeil
15.000 mm
Hilleberg
7 Items
787421355291

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking