Eenvoudig bestellen

in drie stappen zonder account

  • Eenvoudig en veilig betalen via iDeal, PayPal of vooruitbetaling per bank.
  • 14 dagen retourrecht na ontvangst

Snelle levering

gratis verzending boven € 50,-

  • Levertijd: 1-3 werkdagen
  • Verzending via TNT Express

Carl Denig winkel

Amsterdam : 020 - 626 2436

Eigenaren Carl Denig beklimmen Mount Everest met eigen materiaal

Ondernemers Peter Arensman en Gert Jan Nauta, eigenaren van Carl Denig, testen dit voorjaar hun eigen collectie onder wel erg bijzondere omstandigheden. De twee gaan op expeditie via de Noordoostgraat route van Mount Everest, een route die pioniers in 1924 voor het eerst hebben onderzocht.


De ondernemers voeren de expeditie uit samen met Arnold Coster, een van de bekendste Nederlandse alpinisten van dit moment. De reis gaat eind april van start en zal 6 weken duren. Op dit moment zijn de heren bezig met de voorbereidingen voor hun beklimming. Voor, tijdens en na de expeditie brengen ze verslag uit op de Instagram- en Facebookpagina van Carl Denig.

“Deze expeditie is een geweldige kans om onze eigen ontwikkelde materialen uit te proberen”, zegt Arensman. Hij en Nauta zijn sinds 2008 eigenaar van Carl Denig, de oudste outdoorwinkel van Amsterdam.

Donspakken

Tijdens de expeditie dragen Arensman en Nauta hun eigen merino base-layer kleding, gemaakt van wol die temperatuur- en vochtregulerend is en zelfreinigende eigenschappen heeft. De heren slapen in donzen slaapzakken uit hun eigen slaapzakkenlijn. Ook testen ze nieuw ontworpen expeditiepakken met extra veel dons en een geïntegreerde klimgordel.

Speciaal voor expedities in hooggebergten ontwierp Carl Denig nieuwe slaapzakken met geïntegreerde armen. Daarmee kan een alpinist theezetten of eten bereiden zonder te veel af te koelen. Op dit moment worden de donspakken en slaapzakken getest tijdens een expeditie op de K2, de op één na hoogste berg ter wereld.

Tibetroute

In 1924 probeerden de Britten George Mallory en Andrew Irvine als eerste mensen Mount Everest te bedwingen. Hun expeditie liep via de Noordoostgraat route, ook wel ‘Tibetroute’ genoemd. Geen van beiden keerde terug in het basiskamp; het is onduidelijk of ze de top hebben gehaald. Het lichaam van Mallory werd in 1999 gevonden. Van Irvine is nooit meer iets vernomen. Pas in 1953 werd de Mount Everest voor het eerst officieel bedwongen, toen vanaf de zuidkant. 27 MEI 2018

We zijn weer terug in Nederland en een avontuur rijker!

22 MEI 2018

Terug in Shigatse. Van daar uit reizen we door naar Lhasa. Op de foto het Potala Palace in Lhasa.

Afbeelding

21 MEI 2018

We zijn weer terug in BC! Tijdens ons verblijf in Advanced Base Camp beklom Peter met succes de Noord Col van Mount Everest (7100m) en is er een zoektocht op touw gezet naar Andrew Irvine, de bergbeklimmer die in 1924 samen met George Mallory via de Noordoostgraat route (via de Noord Col) een toppoging waagde. Beide klimmers overleefden dit niet en het lichaam van Irvine is nooit geborgen. Helaas heeft de zoektocht geen nieuwe vondsten opgeleverd.

Op de foto: In BC en blij dat we weer ‘naar beneden’ gaan.

Afbeelding

19 MEI 2018

Op de top van de Noord Col!

Gisteren heeft Peter samen met Tenzi Sherpa de Noord Col van Mt. Everest beklommen. Ze begonnen om 9 uur vanuit het Advanced Base Camp op 6400m en bereikten de top van de Noord Col om 14.30 uur. Het was de eerste keer dat hij klom met touwbevestiging en dat bleek geen overbodige luxe: tijdens de afdaling is hij gestruikeld en gered door zijn harnas dat bevestigd was aan het touw. Gelukkig is alles goed afgelopen :)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

12 MEI 2018

De yaks en wij zijn klaar voor de tocht naar Intermediate Camp op 5800 meter. Van daaruit gaan we door naar het Advanced Base Camp op 6500 meter.

Afbeelding
Afbeelding

10 MEI 2018

Acclimatiseren door middel van wandelingen vanuit BC. Hier zijn we op 200 meter boven BC, op 5400 meter. Wat doet die herdershut hier, vragen wij ons af ;)

Afbeelding
Afbeelding

8 MEI 2018

Gearriveerd in Mount Everest Base Camp!
Op de selfie van Gert Jan is op de achtergrond rechts Mount Everest zichtbaar. Op de andere foto zit de top helaas nėt in de wolken!

Afbeelding
Afbeelding

7 MEI 2018

Mount Everest in zicht! We zijn gearriveerd in Old Tingri, een tibetaans dorpje op 4300 meter.

Afbeelding
Afbeelding

6 MEI 2018

We zijn gearriveerd bij de ingang van Everest National Park. Een prachtige yak poseert voor een foto! Naast yaks kwamen we ook een heldhaftige Chinese fietser tegen die onderweg is vanaf Chengdu (2600m) naar Everest Basecamp (5200m).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

5 MEI 2018

Op onze reis van Lhasa naar Everest hebben we een stop van twee dagen in Xigazê op 3850 meter om te acclimatiseren. Lichte hoofdpijn, maar de omgeving maakt veel goed!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

3 MEI 2018

Na een goed verlopen reis zijn we op 1 mei aangekomen in Kathmandu, Nepal. Hier treffen we verdere voorbereidingen en is het wachten op onze visums voor Tibet. Ondertussen kunnen we nog wat aan sightseeing doen: we zijn onder andere op bezoek geweest bij een lokale koffieproducent. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding