Eenvoudig bestellen

in drie stappen zonder account

  • Eenvoudig en veilig betalen via iDeal, PayPal of vooruitbetaling per bank.
  • 14 dagen retourrecht na ontvangst

Snelle levering

gratis verzending boven € 50,-

  • Levertijd: 1-3 werkdagen
  • Verzending via TNT Express

Carl Denig winkel

Amsterdam : 020 - 626 2436

Eigenaren Carl Denig beklimmen Mount Everest met eigen materiaal

Ondernemers Peter Arensman en Gert Jan Nauta, eigenaren van Carl Denig, testen dit voorjaar hun eigen collectie onder wel erg bijzondere omstandigheden. De twee gaan op expeditie via de Noordoostgraatroute van Mount Everest, een route die pioniers in 1924 voor het eerst hebben onderzocht.

De ondernemers voeren de expeditie uit samen met Arnold Coster, een van de bekendste Nederlandse alpinisten van dit moment. De reis gaat eind maart van start en zal 6 weken duren. Op dit moment zijn de heren bezig met de voorbereidingen voor hun beklimming. Voor, tijdens en na de expeditie brengen ze verslag uit op de Instagram- en Facebookpagina van Carl Denig.

“Deze expeditie is een geweldige kans om onze eigen ontwikkelde materialen uit te proberen”, zegt Arensman. Hij en Nauta zijn sinds 2008 eigenaar van Carl Denig, de oudste outdoorwinkel van Amsterdam.

Donspakken

Tijdens de expeditie dragen Arensman en Nauta hun eigen merino base-layer kleding, gemaakt van wol die temperatuur- en vochtregulerend is en zelfreinigende eigenschappen heeft. De heren slapen in donzen slaapzakken uit hun eigen slaapzakkenlijn. Ook testen ze nieuw ontworpen expeditiepakken met extra veel dons en een geïntegreerde klimgordel.

Speciaal voor expedities in hooggebergten ontwierp Carl Denig nieuwe slaapzakken met geïntegreerde armen. Daarmee kan een alpinist theezetten of eten bereiden zonder te veel af te koelen. Op dit moment worden de donspakken en slaapzakken getest tijdens een expeditie op de K2, de op één na hoogste berg ter wereld.

Tibetroute

In 1924 probeerden de Britten George Mallory en Andrew Irvine als eerste mensen Mount Everest te bedwingen. Hun expeditie liep via de Noordoostgraatroute, ook wel ‘Tibetroute’ genoemd. Geen van beiden keerde terug in het basiskamp; het is onduidelijk of ze de top hebben gehaald. Het lichaam van Mallory werd in 1999 gevonden. Van Irvine is nooit meer iets vernomen. Pas in 1953 werd de Mount Everest voor het eerst officieel bedwongen, toen vanaf de zuidkant.