CARL DENIG LEZING
Vrijdag 3 mei 19.00 uur lezing Hans van der Meulen

Kruipend naar de top”

Over de beklimming van de K2

Hans van der Meulen (Emmen, 30 maart 1953) is een Nederlandse expeditieklimmer. Hij heeft als enige Nederlander vijf toppen boven de 8000-metergrens beklommen. Ook wist hij in 1997 als teamlid van de eerste Nederlandse Noordpoolexpeditie te voet de Noordpool te bereiken. In 2002 werd Van der Meulen voor zijn prestaties als expeditieklimmer benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Beklimming van de K2

De K2 in Pakistan is de gevaarlijkste berg ter wereld. Een kolos van ruim 8.600 meter hoogte, gevormd uit rots en ijs, in een gebied met een onvoorstelbaar grillig klimaat. Deze berg, temidden van ongeschonden natuur en van een weergaloze schoonheid vormde de ultieme uitdaging voor de Nederlandse expeditieklimmer Hans van der Meulen. 

Er moesten talloze hindernissen overwonnen worden om de weg vrij te maken voor de uiteindelijke topbeklimming. Op deze hoogte staat falen gelijk aan sterven. Het is leven op het diepste niveau: leven en dood zijn buitengewoon nauw met elkaar verweven.
Bezetenheid, motivatie, maar ook twijfel en verdriet maken deel uit van dit drama.

Lezing vrijdag 3 mei 2019

Op vrijdag 3 mei 2019 doet Hans op indringende wijze verslag van deze ongelofelijke prestatie in onze winkel aan de Weteringschans in Amsterdam.

Aanvang 19.00 uur

Entree € 5,- inclusief koffie, thee en iets lekkers

Aanmelden

Kom je ook naar deze lezing? Meld je dan aan in de winkel of via een mailtje naar jaap@carldenig.nl


Sluiten

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.