Eenvoudig bestellen

in drie stappen zonder account

  • Eenvoudig en veilig betalen via iDeal, PayPal of vooruitbetaling per bank.
  • 14 dagen retourrecht na ontvangst

Snelle levering

gratis verzending boven € 50,-

  • Levertijd: 1-3 werkdagen
  • Verzending via TNT Express

Carl Denig winkel

Amsterdam : 020 - 626 2436

Rugzakken informatie

Hier vindt u alle informatie en tips met betrekking tot de rugzakken van Carl Denig. Het betreft handige tips om de perfecte rugzak uit te kiezen.

Grootte van de rugzak

De grootte is voor een groot deel afhankelijk van de activiteiten die je  gaat ondernemen. Algemeen zijn er 3 categorieën:

  • De kleine dagtour rugzakken van ca. 20 liter
  • De middel-grote huttentocht rugzakken van ca. 40 liter
  • De grote Backpack rugzakken van ca. 65 liter voor een meerdaagse tour met o.a. tent en slaapzak.

Carl Denig heeft de rugzakken verdeeld in 3 categorieën: rugzakken met een inhoud  t/m 20 liter, t/m 40 liter en vanaf 40 liter.

Kies de juiste ruglengte

Je eigen lengte is geen zuivere lengte voor de maat van de rugzak! Bij het passen van een rugzak gaat het alleen om de lengte van de rug!

Bij het passen van de rugzak is de heupband cruciaal: dat is de basis. Een rugzak steunt hoofdzakelijk op de heupen en NIET op de schouders! Als je de heupband op de goede
plek vastzet dan moet het stabilisatiebandje van de schouderbanden net iets boven de schouders uitkomen.

Pas meerdere modellen

Vooraf op internet naar rugzakken kijken is goed, om te bepalen welke features gewenst zijn. Maar uiteindelijk moet de pasvorm wel doorslaggevend zijn!

Bij Carl Denig hebben we een aanbod van 150 modellen rugzakken. Dit omdat geen enkele rugvorm gelijk is! Dat is het gevoel dat je zelf moet ervaren. Een rugzaklengte kan technisch wel kloppen bij je ruglengte maar het ene merk/type voelt prettiger aan bij jouw rug dan het andere merk/type. Dat heeft oa te maken met: dikte en lengte van de schouderbanden, dikte en lengte van de heupband en de constructie van het "frame"in de rugzak.

Pas rugzakken met gewicht erin

Als je rugzakken past, doe dit dan met gewicht erin! Daarom hebben we speciaal zakjes gevuld met zand liggen! Verdeel dit  gewicht over de rugzak zodat niet al het gewicht
onderin zit.

Neem de tijd om te passen

Tot slot: neem de tijd en loop met de gevulde rugzak door ons pand in Amsterdam over de 5 etages via de trap, of door de tentenshowroom in Nieuwegein langs de trekking tenten, doe je ogen dicht en waan je al in de Alpen.....

Geen beter leven dan een buiten leven!

Carl Denig rugzakken collectie